Thursday, February 17, 2011

ValEntiNe PunYA BunGa

Masa aku ngan wife jalan-jalan sekitar town kucing hari sabtu, ahad aritu...dpt lah tengok suasana yang biasanya ada kat cameron Highland je... (orang melambak-lambak jual bunga tepi jalan).. biasalah..orang xxxxx nak sambut valentine day lah tu... Adalah jugak orang "bijak pandai" dari negara omputeh  kata kononnya bunga ros nie ada makna tersirat..cuba kita tengok sikit..

  • Bunga Ros Merah: Si dia mencintaimu setulus hati dan ingin bersama selamanya.
  • Bunga Ros Kuning: Si dia mahu kamu menjadi sahabatnya atau ia menandakan perasaan cemburu terhadap kamu
  • Bunga Ros Putih: Rasa cinta yang ada dalam dirinya adalah cinta sejati dan sesuci ros putih itu.
  • Bunga Ros Merah Jambu: Kamu adalah cinta pertama si dia dan ini menjadi rahsianya sejak sekian lama. Maknanya kamu adalah insan yang menjadi idamannya selama ini.

and...Kita yang kat Malaya ni pun terima lah bulat2 ideologi dia... Why? 
Kita kan ada bunga kita sendiri...cuba la guna bunga tempatan macam kat bawah..........


  • Bunga Pahar : Si dia mencintaimu setulus hati comform nak kawin dengan kamu
  • Bunga Tahi Ayam: Si dia mahu kamu menjauhinya kerana dia selama ini memang nak kikis harta je. Sekarang dia dah dapat balak yang lagi kaya.
  • Bunga Rampai : Si dia merestui segala keputusanmu ketika itu. (kira green light la kalaw nak spare awek lagi satu)
  • 7 Bunga Berlainan Jenis : Si dia kecewa dengan kamu kerana kamu seorang yang menyusahkan dia dan pembawa malang..
 
.... miliop



3 comments:

  1. aku suka makna tersirat yang malayu punye...
    atau boleh aku tambah...
    ros kuning: selalu buat aku pening
    ros merah : selalu buat aku marah
    ros putih : selalu buat aku sedih
    ros merah jambu : selalu buat poket aku kempis selalu...
    he..he..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. like ur comment julia........

    ReplyDelete